Oleksandr28
Topic Author
Posts: 3
Joined: 07 Oct 2019, 11:02

RevPi Connect doesn't want to start

07 Oct 2019, 11:24

Hi,
I have a problem with RevPi Connect.

One time the device did not turn on properly.
The power source may have been turned off at night.

Last boot - I got that my file system is only for read mode.
I decided to read log (dmesg command) -
[ 7801.739815] mmc0: fsm 1, hsts 1
...
[ 7801.750227] mmc0: fsm 1, hsts 1
[ 7801.750229] mmc0: PIO read timeout - EDM 10831
[ 7801.750423] mmc0: switch to bus width 4 failed
[ 7801.761034] systemd-journald[157]: /dev/kmsg buffer overrun, some messages lost.
[77624.555013] smsc95xx 1-1.1:1.0 eth0: link down
[94672.205387] EXT4-fs (mmcblk0p2): error count since last fsck: 2
[94672.205395] EXT4-fs (mmcblk0p2): initial error at time 1570022932: ext4_journal_check_start:56
[94672.205404] EXT4-fs (mmcblk0p2): last error at time 1570022932: ext4_journal_check_start:56
[170550.475571] smsc95xx 1-1.1:1.0 eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC1E1


Now Rev Pi has the next state -
Power LED - on, green
A1 - a little glowing, red
A2 - off
A3 - on, red
WD - on, green
REL - on, green

Steps for resolve the issue -
I downloaded new stretch.img from your site, next I connected my PC with RevPi via microUSB cable,
opened belenaEtcher and successfully downloaded the img, but nothing changed.

Note - WD-pin connected to 0V-pin.

How can I solve this problem?
 
User avatar
dirk
KUNBUS
Posts: 537
Joined: 15 Dec 2016, 13:19

Re: RevPi Connect doesn't want to start

10 Oct 2019, 12:55

Hi Oleksandr28, so if you have already tried to write the image again without being able to boot then we are unfortunately stuck here. I'll send you an RMA so that we can examine the device here.
 
Oleksandr28
Topic Author
Posts: 3
Joined: 07 Oct 2019, 11:02

Re: RevPi Connect doesn't want to start

16 Oct 2019, 13:03

Hi dirk,
thank you for your answer.

I received your e-mail, read it and made the next step.
I successfully downloaded and installed jessie.img with help of balenaEtcher program.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Now I have the next situation - my RevPiConnect (with 2 LAN ports, 1 RS485, 1 Relay) starts successfully but device has no power on the USB and on two LANs.
Respectively, I haven't access to the device console to set/reset the settings.
On my display I have the next:
...
Raspbian GNU/Linux 8 RevPi tty1 127.0.1.1 ::ffff:127.0.1.1
RevPi login: _
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please tell me how i can turn ON the power on the LAN and USB?
Hopefully I can get the USB-to-UART 3.3V adapter and connect it to the PiConnect Bridge (pin1/2/3). Will it works in my case?

regards,
Oleksandr
 
User avatar
dirk
KUNBUS
Posts: 537
Joined: 15 Dec 2016, 13:19

Re: RevPi Connect doesn't want to start

17 Oct 2019, 14:12

Hi Oleksandr, please check if you have the correct image, which is here in our shop: https://revolution.kunbus.de/shop/en/stretch
 
Oleksandr28
Topic Author
Posts: 3
Joined: 07 Oct 2019, 11:02

Re: RevPi Connect doesn't want to start

17 Oct 2019, 18:06

I checked stretch-image and downloaded it via Win32DiskImager to the RevPiConnect.

Nothing changed. No USB/LAN power.
And I saw only 1 Error on my screen when my system was booting:
...
[ FAILED ] Failed to start Load Kernel Modules
...
Any ideas?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests